Yachting är förenat med nöje

Termen yachting är faktiskt förknippat med nöjessegling. Genom att färdas i yacht kan man uppleva den svenska kusten på ett trendigt, lyxigt och stilfullt sätt. Du kommer kanske kunna imponera på dina kollegor och vänner om du skaffar dig en yacht. Segla lugnt!

Ostkusten

Ostkusten är ungefär 200 mil lång och sträcker sig från Haparanda i norr till Torhamn öster om Karlskrona. På vägen passerar man Umeå, Örnsköldsvik, Gävle, Stockholm, Valdemarsvik, Västervik, Oskarshamn och Kalmar samt givetvis Öland och Gotland. Ostkusten och då främst skärgårdarna i Stockholms- och Kalmar län är oerhört populära sommartid. Har man tur så kanske man hittar en obebodd ö där man kan förtöja yachten, medan man avnjuter en måltid i samband med solnedgången.

Sydkusten

Från Karlskrona i öster till Falsterbo i väster bjuder sydkusten på upplevelser i Blekinge och Skåne. Med närheten till Öresund kan man också ta en avstickare till Danmark om man känner för det. Kuststräckan är omkring 10 mil lång, således är den med stor marginal den minsta kuststräckan längs Sverige. Från Karlskrona är det inte många nautiska mil till Öland, där du kan besöka sommarstäderna Mörbylånga och Borgholm. Är du rojalist så kan du uppskatta att avlägga visit på Solliden, ätten Bernadottes sommarresidens utanför Borgholm.

Västkusten

Västkusten sträcker sig från Malmö i söder till Strömstad i norr, på gränsen till Norge. Denna 30 mil långa kuststräcka vetter mot Atlanten och Kattegatt, förbi Sveriges näst största stad Göteborg. Göteborg är en klassisk hamnstad och tar emot en stor del av Sveriges import, det är därför inte konstigt att titulera västkusten för Sveriges framsida.

Vilka kan uppleva den svenska kusten?

Alla kan uppleva den svenska kusten men att färdas i yacht kostar en del. För att få köra yacht måste man ha förarintyg.

Välkomna till den svenska kusten som är en av Europas längsta! 240 mil av upplevelser väntar på dig och din yacht!